Yaşam

2 kap çikolatalı mus tarifi, nasıl yapılır?

2 malzemeli çikolatalı mus tanımı, mus tanımları arasında en kolay ve en az malzemeli olanıdır. Yumurta veya krema, çikolatalı mus yapmak için genellikle birden fazla tanımda kullanılır. Bu tanımda, bunların hiçbirine ihtiyaç duymadan sadece iki araçla kadifemsi kıvamda bir çikolatalı mousse tanımlayabileceksiniz.

Ünlü bir İngiliz şefin tanımı olan 2 malzemeli çikolatalı mousse, yumurta ve krema gibi klasik malzemeler kullanılmadan hazırlanışıyla dikkat çekiyor. Bu tanımda krema ve yumurta kıvamını bitter çikolata ve suyun birleşiminden alır. Aynı zamanda diyet yapan kişilerin de rahatlıkla tüketebileceği bir tatlı oluşturur.

2 malzemeli çikolatalı mus tanımının bu kadar kolay olmasının ana sebebi, bitter çikolatanın doğal yağ içeren kakaolarından kaynaklanmaktadır. Bu sayede erimiş çikolata su ile birleştiğinde pürüzsüz ve kremsi bir doku oluşturur. Bu kıvamı elde etmek için kakao oranı yüksek bir çikolata kullanmak gerekir.

ÖĞE İLE ÇİKOLATA MUSSE TARİFİ ÜRETİMİ İÇİN 2 İPUCU

En iyi 2 malzemeli çikolatalı mousse’u tanımlamak için birkaç ayrıntıya dikkat etmeniz gerekiyor. Harika bir tada sahip iki bileşenli bir çikolatalı mus hazırlamak için aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun:



  • Yüksek kaliteli bir bitter çikolata seçin. Çikolatanın doğal yağının tarife lezzet katması için mümkün olduğunca kakao içeriği yüksek (en az %70) bir çikolata seçin.
  • Aromalı bitter çikolatayı deneyebilirsiniz. 2 bileşenli çikolatalı mus tanımının lezzetini ikiye katlamak için aromalı bitter çikolataları tercih edebilirsiniz.
  • Karıştırırken dikkatli olun. Eritilmiş çikolatayı karıştırırken istenilen hafif ve kremsi dokusunu kaybetmemesi için nazikçe ve dikkatli bir şekilde karıştırmaya özen gösterin.

2 MALZEMELİ ÇİKOLATA MUSSE TARİFİ

6 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA

2 kap çikolatalı mus tarifi için malzemeler;

  • 225 gram %70 bitter çikolata,
  • 180 ml (3/4) bardak sıcak su

2 kap çikolatalı mus nasıl tanımlanır?



Aşama 1

2 malzemeli çikolatalı mus tarifi için önce çikolataları küçük parçalara ayırın. Doğranmış çikolataları ısıya dayanıklı büyük bir karıştırma kabına ekleyin. İçine 180 ml sıcak su ekleyin ve tüm çikolata parçaları eriyene kadar karıştırın.

Adım 2

Tüm çikolata eridikten sonra bir kaseyi yarısına kadar buz ve biraz su ile doldurun. Çikolataların olduğu kaseyi buzla dolu kaseye yerleştirin. Çikolata donana ve katılaşana kadar bir çırpma teli ile çırpın. Çırptıkça çikolata koyulaşacak ve koyulaşmaya başlayacaktır.

Aşama 3

Kalınlaştırılmış 2 bileşenli çikolatalı mus tanımınız hazır. Bir kaşığı bir bardak sıcak suya batırın. Bu formda 2 malzemeli çikolatalı mus tanımından satın alırken herhangi bir zorluk yaşamazsınız. 2 adet aldığınız çikolatalı mousse’u servis tabağına kaşık yardımıyla alın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu